Gå til hovedindhold

Opskrift: Tofuboller i tomatsauce med bagte kartofler

Prøv opskriften fra familien Mindelund. Måske kan det blive familiens nye favorit?

Foto: DR · 17. September 2025
Tallerken med tofuboller og tomatsauce

Her er opskriften fra familien Mindelund.  

Opskrift

Til 4 personer

Kartofler

  • 800 g kartofler
  • Paprika
  • Spidskommen
  • Kardemomme
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Krydret tomatsauce

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g svampe
  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 140 g tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 ml ris cuisine (alternativ til madlavningsfløde)
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Tofuboller

  • 200 g tofu
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rasp/pankorasp
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. umami-krydderiblanding
  • 2 tsk. allroundkrydderi
  • 1 håndfuld basilikum
  • Saft fra 1 citron
  • 1 tsk. natron
  • 100 g svampe
  • 2 spsk. honning
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Tasty-sauce

  • Syltede agurker
  • 1,5 dl mayonnaise
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. løgpulver
  • ½ tsk. paprika
  • Salt og peber

Gnavegrønt

  • Agurk, skåret i stænger
  • Gulerødder, skrællede og skåret i stænger
  • Rød peber, skåret i stænger

Sådan gør du

Kartofler

  1. Kartoflerne halveres og lægges med skrællen oppe på en bageplade, hvorefter den pensles og saltes. Bages i ca. 30 minutter på 190 grader.

Krydret tomatsauce

  1. Skær løg i små tern og hak hvidløg fint.
  2. Resten af grøntsagerne skæres i mindre tern.
  3. Løg og hvidløg steges i olivenolie. De andre grøntsager tilsættes og steges med, til de er møre sammen med krydderierne.
  4. Tilsæt tomatpuré, de flåede tomater og paprika. Tilsæt ris cuisine og til sidst bouillonterning og lad saucen simre i min. 8 minutter.
  5. Tilsæt evt. to fed friskrevet hvidløg ved omrøring inden servering.

Tofuboller

  1. Hak svampene og hvidløget groft.
  2. Kør alle ingredienser på en foodprocessor, til den får en god farslignede konsistens.
  3. Kom havregryn og rasp i, indtil konsistensen er lidt som modellervoks. Form dem som små boller og pensl dem med olie, kom evt. lidt krydderier i olien.
  4. Bages i ovnen i 10-15 minutter på 190 grader.
  5. Lav evt. en prøvedelle.

Tasty-sauce

  1. Hak de syltede agurker fint.
  2. Bland alle ingredienser sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Velbekomme!

Opskriften er udviklet af familien Mindelund

Støttet af