Gå til hovedindhold

Opskrift: Linsewraps med grønt og sprøde kikærter

Prøv familien Kochs bud på en grønnere livret fra DRs program Danmarks Nye Livret.

Foto: DR · 30. September 2025
Tallerken med linsewrap og kikærter

Opskrift

Til 4 personer.

Sprøde kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Guacamole

  • 270 g avocado
  • 350 g græsk yoghurt 10%
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Grønt

  • 1 spidskål fintsnittet
  • 3 tomater
  • 1 dåse majs
  • 2 forårsløg
  • 10 sukkerærter
  • Evt. frisk basilikum, koriander og persille

Wraps

  • 1 dl røde splitlinser (tørrede)
  • 1 dl kogende vand
  • 50 g spinat
  • 2 æg
  • 130 g hytteost
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • ½ tsk. salt og lidt peber
  • 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Sprøde kikærter

  1. Skyld kikærterne i en si.
  2. Bland dem med olie og salt i en skål.
  3. Kom dem på en bageplade bag dem i ovnen i ca. 40 min. 240 grader (varmluft).

Guacamole

  1. Flæk avokadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske.
  2. Hak hvidløgene groft.
  3. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det sammen til den får en cremet og ensartet konsistens.
  4. Smag til med salt og peber.
    TIP: Du kan også smage til med lidt lime- eller citronsaft.

Grønt

  1. Steg majs på en pande i lidt olie, så de får farve.
  2. Snit alle grøntsagerne fint.
  3. Evt. friske krydderurter – basilikum, koriander eller persille.

Wraps

  1. Skyl de røde linser i en si.
  2. Kom linser og kogt vand i en foodprocessor og lad det stå i 5 min.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og kør det hele sammen i en foodprocessor til en ensartet masse.
  4. Varm en medium pande med olie.
  5. Steg linsedejen som en pandekage.

Anretning
Fyld en linsewrap med grøntsager, guacamole og sprøde kikærter og servér.

Opskriften er udviklet af familien Koch
 

Støttet af