Opskrift: Linsewraps med grønt og sprøde kikærter
Prøv familien Kochs bud på en grønnere livret fra DRs program Danmarks Nye Livret.
Foto:
DR
·
30. September 2025
Opskrift
Til 4 personer.
Sprøde kikærter
- 2 dåser kikærter
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Guacamole
- 270 g avocado
- 350 g græsk yoghurt 10%
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
Grønt
- 1 spidskål fintsnittet
- 3 tomater
- 1 dåse majs
- 2 forårsløg
- 10 sukkerærter
- Evt. frisk basilikum, koriander og persille
Wraps
- 1 dl røde splitlinser (tørrede)
- 1 dl kogende vand
- 50 g spinat
- 2 æg
- 130 g hytteost
- 1 dl glutenfri havregryn
- ½ tsk. salt og lidt peber
- 3 spsk. olivenolie
Sådan gør du
Sprøde kikærter
- Skyld kikærterne i en si.
- Bland dem med olie og salt i en skål.
- Kom dem på en bageplade bag dem i ovnen i ca. 40 min. 240 grader (varmluft).
Guacamole
- Flæk avokadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske.
- Hak hvidløgene groft.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det sammen til den får en cremet og ensartet konsistens.
- Smag til med salt og peber.
TIP: Du kan også smage til med lidt lime- eller citronsaft.
Grønt
- Steg majs på en pande i lidt olie, så de får farve.
- Snit alle grøntsagerne fint.
- Evt. friske krydderurter – basilikum, koriander eller persille.
Wraps
- Skyl de røde linser i en si.
- Kom linser og kogt vand i en foodprocessor og lad det stå i 5 min.
- Tilsæt de resterende ingredienser og kør det hele sammen i en foodprocessor til en ensartet masse.
- Varm en medium pande med olie.
- Steg linsedejen som en pandekage.
Anretning
Fyld en linsewrap med grøntsager, guacamole og sprøde kikærter og servér.
Opskriften er udviklet af familien Koch
Støttet af