Gå til hovedindhold

Kylling-falafel vaffel

Her får du opskriften fra DRs program Danmarks Nye Livret. Prøv den med din familie derhjemme.

· 9. September 2025
Tallerken med kyllinge-falafel vaffel

Her får du opskriften fra DRs program Danmarks Nye Livret, udviklet af familien Bomann.

Falafel

  • 2 dåser kikærter
  • 2 håndfulde frisk persille
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 4 tsk. stødt koriander
  • 4-6 fed hvidløg
  • 2-3 kartofler
  • 3 skalotteløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 citron, saft og skal
  • 2 spsk. rasp
  • 3 æg
  • Salt
  • Rigeligt olie til fritering på panden (fritureolie, neutral olie)

Kyllingefrikadeller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. rasp
  • 2 spsk. fløde (eller mælk)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. sukker

Vaffel

  • 500 g hytteost
  • 2 æg
  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl majsstivelse
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • Lidt mel til at rulle dem ud
  • Dressing
  • Creme fraiche 38% (ellers bliver den for tynd)
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • Flydende honning

Grønt

  • Radiser, skåret i skiver
  • Mango, skåret i skiver
  • Spidskål, skåret i strimler
  • Hjertesalat, i mindre stykker

Sådan gør du

Falafel

  1. Kartofler skrælles og rives, derefter drænes for væske.
  2. Kikærterne køres lidt først på en foodprocessor, derefter blandes resten af ingredienserne i. Dejen må godt være lidt grov. Konsistensen justeres med rasp, hvis den er for tynd. Og et æg mere hvis den er for tør.
  3. Derefter formes små kugler, der friteres på en pande eller i en tykbundet gryde i olie til de er godt sprøde.
  4. Steg en prøve-falaffel og justér eventuelt med salt eller andet, du synes mangler.

Kyllingefrikadeller

  1. Pres hvidløg og hak løg fint.
  2. Bland alle ingredienser sammen og justér forholdet mellem fløde og rasp, så massen får en god konsistens - den må godt være lidt cremet.
  3. Lad evt. dejen hvile 20 min. i køleskabet.
  4. Formes som små frikadeller - samme størrelse som falafel og steges i smør/olie på panden. Lav gerne en prøvedelle.

Vaffel

  1. Æg og hytteost blendes med salt og peber til en masse.
  2. Derefter tilsættes mel og majsstivelse, til dejen har en god konsistens.
  3. De rulles ud med kagerulle i lidt mel, ca. 15 cm i diameter. Steges på panden i lidt smør/olie. Når de tages af panden, rulles de til en vaffel, mens de stadig er varme. 

Dressing

  1. Bland alle ingredienserne. Smag til.

Grønt

  1. Radiser, mango, spidskål eller fx hjertesalat til fyld.
  2. Mango skrælles og skæres i strimler. Radiser skæres i mindre stykker.
  3. Spidskål skæres i strimler.

Anretning

Alle ingredienser puttes i vaflen, således man kan se de forskellige dele. Tanken er, at det skal ligne en isvaffel, hvor kuglerne er falafel og kyllingefrikadeller og så med salat, mangostænger, kål og radiser i.

Støttet af